vineri, 20 noiembrie 2009

Pasi spre necunoscut.

Noapte. Intuneric. Frig..dar undeva cald. Rasete dupa o cortina de vapori de fericire dintr-o sticla. Liniste pe alocuri. Lacrimi. Iubire. Da, lacrimi de dor.

Sunt aici, si simultan departe. Departe,dupa o perdea de fericire, dupa o ploaie de vara, dupa un izvor de lacrimi, dupa un trup prea ars de razele soarelui...

Aud. Aud tot ce se petrece in jurul meu. Vad, dar nimic din ce este. Vad o plaja bolnava de eterna insomnie, oameni ce canta inveliti in aburi de vraja, o sticla de Timisoreana aruncata intr-un nisip mult prea obosit. Simt un val care reinvie tot, o imbratisare care incalzeste orice clipa de ger, un sarut nevinovat pe frunte care vindeca sperante aflate de mult in coma. Magie. Totul prinde aripi. Si dispare...

Deodata ma loveste un miros... miros de murdar, de sute de suflete zapacite in micul lor univers, miros de pasi care cu inima stransa se indreapta spre necunoscut, aroma de ultim sarut, de prima imbratisare. Curaj. Emotie.

Despartire. Tristete. Strangere de mana. Intalnire. Lacrimi. Graba. Da, le simt pe toate.

... e doar miros de gara.loc insufletit de milioanele de batai de inima care, candva, si-au gasit un moment de liniste intre aceste ziduri...mica poarta spre lume...

Tu ce crezi?


Cumicu - Pahare murdare
Asculta mai multe audio Muzica

Intotdeauna ni se spune sa nu lasam pe maine ce putem face astazi. Intotdeauna ni se spune sa traim clipa, dar sa fim prudenti. Cum am putea sa traim clipa, daca tot timpul ne-am gandi la consecinte? Intotdeauna cele mai frumoase amintiri sunt din momentele in care ai uitat de urmari, de dezamagiri, de idei preconcepute, de viitor.. te-ai gandit doar la prezent, si ai facut tot ce ai simtit in momentul acela. Oricum, intotdeauna suntem departe de realitate si niciodata nu vom stii cand e momentul potrivit pentru ceea ce vrem sa facem.
Poate e prea devreme sa te gandesti la viitorul tau. Poate e prea tarziu sa mai speri la ceva perfect. Suntem toti niste pioni pe o plansa de joc. Niste pioni cu sentimente. Propriile noastre sentimente desigur, pentru ca atunci cand arunci zarul, nu te mai gandesti daca nu cumva lovesti pionul din fata ta. Il lovesti.. il ridici... apoi poate il loveste altcineva si il ridica.. De fapt, trebuie sa se ridice singur.. Si e normal; de ce sa te gandesti la celalalt, cand si tu la randul tau esti lovit de nenumarate ori?
Suntem doar niste carti de joc pe o masa murdara, cu scrum de tigara si alcool varsat in noptile pustii in care paharele de vin si dozele de bere erau unicele partenere ale unor barbati uitati de mult de acel Dumnezeu, niste barbati lasati cu buzunarele goale de femei pe care chiar le-au iubit.. cu buzunarele la fel de goale precum sufletele lor in care speranta a murit de tot, demult..
Intotdeauna vrem mai mult.. intotdeauna vrem sa ne schimbam.. tindem spre perfectiune si cu fiecare schimbare nu ne apropiem de ea.. ne indepartam.. Intotdeauna vrem sa fim mai frumosi, mai destepti, mai bogati, mai influenti, mai cunoscuti, mai sociabili, mai liberi.. dar niciodata nu vrem sa fim mai.. "noi". Schimbarile sunt bune..dar nu atunci cand te folosesti de ele pentru a fii cu totul alta persoana. Te pierzi printre prieteni noi si ii uiti pe cei vechi. Te increzi in cuvinte spuse de unul pe care l-ai cunoscut acum 2 luni si te plictisesti de cel care e langa tine de ani buni. Vrei o lume noua, o viata noua si nu eziti sa scoti tot ce e vechi din ea, atunci cand "noul" nu coincide cu "vechiul".. si de fapt "vechiul" esti tu. Orice om din viata ta, orice clipa traita, orice loc vizitat, orice zambet si orice lacrima te reprezinta. Trecutul tau esti tu. Renunti la trecut, inseamna ca renunti la tine. Toate trec, dar nimic nu trece fara sa lase urme, si urmele astea te-au format, te-au facut cine esti , din ele ai invatat si datorita lor te ridici acum mai usor de jos.
De cate ori nu am acuzat, fiecare la randul nostru, pe cineva ca nu e realist? Ca viseaza prea mult cu ochi deschisi, ca are sperante imposibile si ca nu stie cum e viata asta? De cate ori nu am fost chiar noi acuzati de asa ceva? In fond, visele sunt singurele pe care nu ni le poate lua nimeni. Putem visa oricand, oriunde, orice. Visele ne dau puterea de a merge mai departe. Sunt gratuite, inofensive, frumoase si completeaza aceea parte din noi pe care am uitat-o undeva departe in goana noastra dupa maturitate.. copilaria. Anii trec si fara sa ii grabim noi.. clipele zboara indiferent daca incepi la 11 ani sa te machiezi si sa arunci departe papusile, pentru ca acum "esti mare". Ajungem de multe ori sa privim spre trecut si sa ne lipseasca mai mult, sa ne dorim sa dam timpul inapoi sa mai traim inca o data trecutul cu toate greselile lui, decat sa privim inainte spre viitor. Si momentele astea nu o sa revina. Atunci.. de ce ne dorim atat de mult sa treaca ziua, saptamana, luna, anul,chiar viata? Si apoi, tot noi suntem cei care le cerem inapoi.
Poate e prea devreme sa-ti dai seama ca in jocul asta nu se schimba nimic, niciodata,indiferent cat incercam.Nimic nu depinde de noi. Traim intr-o lume virtuala in care noi suntem pioni mereu. Aceeasi si totusi altii. Vise? Nici macar nu stim ce e real.. cand totul e frumos spunem mereu "Parca visez" , iar cand lucrurile devin urate "traim un cosmar". Atunci de unde stim de fapt ce e real si ce e vis?
Intr-un final, realitatea e undeva dupa toata sarada asta...

Tu stii cum rade Dumnezeu?

Toti spun ca Dumnezeu plange prin picaturiile de ploaie ce cad pe Pamant atunci cand oamenii il supara. Dar nimeni nu spune cand rade Dumnezeu, cand este El fericit. Oare sa Il suparam chiar atat de tare incat sa nu mai fie fericit? Eu nu cred asta, pentru ca fiecare om care acum face rau, poate ieri a facut bine. Sau daca nu, maine sigur va face. Cand Dumnezeu e fericit ca oamenii pot fii si buni, el zambeste. Zambetul lui este Soarele.

Soarele ne lumineaza si ne incalzeste corpurile fragede, dar si sufletele noastre invizibile , dar atat de pline. Soarele surprinde si vegheaza momentele frumoase din viata noastra. Soarele ne insufla puterea de a zambi si de a merge mai departe , de a vedea viata mai frumoasa. Soarele parca e sinonim cu a crede , a iubi si a spera, toate la un loc. Un mic Soare care apare dupa o lunga perioada de ploi e ca o noua viata. Simtim ca reinviem odata ce mingiutza magica de foc apare pe cer. Zambim aparent fara motiv, suntem mai amabili, mai vii, mai darnici, mai buni. Stralucirea lui schimba tot.. schimba ziua, schimba florile, schimba copacii, schimba animalele, ne schimba pe noi. Orice lucru luminat de razele soarelui pare mai frumos , mai viu. Soarele e dorinta, e visul zilei de azi, de maine , de ieri. Soarele nu apune niciodata definitiv, asa cum nici speranta nu trebuie sa dispara de tot. Intotdeauna vine o zi mai buna, o zi cu Soare.. Intotdeauna fericirea rasare de dupa un nor..

Cautam fericirea... si mergem spre Soare.. Drumul spre fericire e descris de multi ca un drum spre soare.. unde ne pastram trecutul in propria umbra..Vazut din mai multe puncte de vedere , Soarele mereu este si a fost o manifestare pozitiva a tot ce poate fii si rau pe acest pamant. Soarele a scos mereu la iveala coltul de suflet plin cu bunatate al unui om. Soarele a fost cel dintai care ne-a invatat ca fericirea sta in lucrurile marunte, ca trebuie doar sa ridicam ochii spre cer pentru a crede intr-o lume mai buna . De aceea oamenii sunt fericiti in zilele insorite si tristi atunci cand ploua.

Eu stiu ca Doamne-Doamne trimite fericirea pe pamant prin Soare, pentru ca acesta e zambetul Lui. Asa ca, cu timpul, am invatat sa-mi pastrez in suflet un pic de Soare pentru zilele ploioase cand am nevoie de o doza de zambete si o bucatica de fericire.


Vama Veche - dragostea
Asculta mai multe audio Muzica

Mesaj catre nicaieri..


Codu' Penal & Monika - daca n-ai fii tu
Asculta mai multe audio Muzica
Lasa-ma sa-mi imaginez ca timpul nu zboara.. lasa-ma sa cred ca daca acum imi ating palmele timpul ingheata..lasa-ma sa aplaud momentul perfect care se creaza.. lasa-ma sa visez ca tineretea mea nu atarna de un fir de ata... lasa-ma sa-mi doresc sa fiu mereu un copil cu ochi senini, cu zambet strengaresc, cu obraji ninsi de fericirea pe care o gasesc in orice..cu inocenta in priviri..si sinceritate in cuvinte.. da, lasa-ma sa caut.. lasa-ma sa caut fericirea aici, in aceasta pagina.. sau in lumina ce se zareste de la geam... poate e in floarea care zambeste timid catre mine.. sau poate fericirea e in valurile marii.. niciodata nu pleaca de tot.. e o continua miscare intre mine si tine.. da.. tu esti de cealalta parte a valurilor.. iar eu.. eu impart cu tine toata fericirea mea.. o las sa se plimbe intre noi doi.. precum un val... inchide ochii, imagineaza-ti ca intregul secret al fericirii universale e aici.. intre noi doi..

Acum deschide ochii... deschide-ti ochii dar nu si mintea...ramai acolo.. acolo in fericirea de copil.. acolo unde totul e senin..iar toti oamenii zambesc.. unde simti dragostea prin fiecare por al pielii tale.. unde cuvinte ca ignoranta, indiferenta, minciuna, tradare nu exista... lasa-ti inima pe val.. imi pun si eu inima pe val.. Simti cum plutesc impreuna? Simti cum se contopesc cu marea si formeaza un singur graunte mic, plin de inocenta, iubire si grija? Iubirea e un picure de apa din aceasta mare.. iubirea noastra.. ceilalti picuri sunt doar inimile celorlalti care doresc la fel de mult ca mine sa cunoasca sentimentul suprem de iubire, de protectie, de fericire..

Eu.. eu pot regasi acest sentiment in soarele care incalzeste si protejeaza totul, in norii strengari care isi schimba mereu forma si ne provoaca imaginatia... in ursuletul de plus care ma transpune in copilarie mereu.. pot simti aceasta stare oriunde.. Dar tu.. tu mi-ai creat o noua lume.. Mi-ai aratat cum este mai departe de nori.. Mi-ai facut cunostinta cu soarele si mi-ai spus ca e prietenul tau bun..stiai cat il admir si ai vrut sa ma faci fericita.. Tu mi-ai spus secretul zambetului, si acum, ca l-am aflat e atat de usor sa zambesc mereu... tu esti un magician care a creat o lume numai pentru mine.. Iubesc aceasta lume si traiesc in ea atunci cand sunt in bratele tale...cand adorm langa tine...
Iti multumesc.

Vescan - Loc mai bun
Asculta mai multe audio Muzica