marți, 10 august 2010

Marea ma cheama la ea..

Aud marea cum ma striga.. glasul ei ma face sa plang si felul in care il aud tot mai stins ma sperie.. mi-e teama ca nu voi putea sa-i raspund chemarii.. mi-e teama ca voi plange de dorul ei inca un an..
Pe tanti Mare eu nu vreau s-o dezamagesc.. nu vreau s-o las sa ma cheme in van.. nu vreau s-o las sa ma astepte..nu vreau sa permit sa treaca sezonul fara sa ma duc s-o vizitez, sa-i dau o imbratisare, sa-mi plimb tenisii mei vechi prin nisipul ei caldut, s-o las sa ma mangaie, sa-mi vorbeasca, sa ma loveasca cu valurile ei violente, sa creeze amintiri de neuitat..
Si nenea Soare, o daa, si el mi-a soptit acum cateva zile ca abia asteapta sa ne dam "Buna dimineata" pe plaja, cu o bere in mana, cu picioarele in nisip si cu nelipsita felie de pizza.
Si stiti cine si-a facut loc in mintea mea cu chemari misterioase de nopti nedormite si fericite? Domnisorul Cal Balan.. ah, cat ii simt si lui lipsa. Bancile pline, berea la tava, dansul pana dimineata.. alta viata.
Da.. o alta viata care ma cheama la ea cu disperare.. o alta viata pe care o astept de un an de zile.. o alta viata pe care mi-e foarte teama ca in acest an o sa o dezamagesc...

Completare de-a doua zi :)): Da, iubita mea mare, dragul meu soare si white-ul care imi lipsititi atat de mult.. nu va dezamagesc nici de data asta :x. In 4 zile ne vom imbratisa feeric si voi imi veti darui aceea lume magica de care am atata nevoie acum..

luni, 9 august 2010

"...sa-mi sara in brate, sa-mi spuna "te iubesc, tati.""

Dragul meu,

Stateam astazi si ma gandeam departe..incercam sa vad lumea aceea pe care noi am fii conturat-o, colorata in cele mai vii nuante , care nu s-ar fii sters curand. Am privit in viitor, undeva peste 15 ani. Am incercat sa ne vad pe noi doi imbatraniti de ani, maturi in minte, inca aceeasi copii in suflet.. Si in peisajul nostru am mai strecurat un suflet. Astfel, am creat o imagine de trei.
Am incercat sa pun imaginile cap la cap doar pentru ca astazi mi s-a trezit o noua dorinta: mi-ar fii placut sa te vad tata. Tu, omul violent, mare, care impune frica tuturor... cu un bebelus in brate. Nu ai idee cat de frumoasa a fost imaginea. Ceva magic, un om mare cu o galma mica si plangacioasa care zambea angelic in bratele tale. Si tu, topindu-te la reactiile micului pui de om. Marele erou adus pe culmile sentimentelor de o fiinta cat palma lui.
Inaintand in ani, am gasit acelasi tu , cu acelasi zambet mare, cu cateva fire de par alb ratacite, sarind mereu in apararea copilului tau, invatandu-l sa fie tare, sa nu cedeze niciodata, sa nu se lase mai prejos decat tatal lui.
Imi imaginez 2 saltele pe jos , unite si pe ele o fiinta de 1 90 cu o fiinta un pic mai mult de-un metru luptandu-se in joaca. Imi imaginez o cina fericita in familie, intr-o camera semi-intunecata, acoperita de rasete si glume, imbratisari si magie. Imi imaginez o canapea si pe ea doi oameni ce i-as fii iubit, uitandu-se la te miri ce film cu multe gloante, foc , lupte si eu in usa , rugandu-ma sa se termine odata.Din camera alaturata se aude o voce linistita de fetita, pierduta in lumea ei cu papusi cu parul balai si barbati plasticati cu rol de cavaleri ai micilor zane cu rochii care de care mai colorate. Te vad ridicandu-te de pe canapea la finalul filmului, ducandu-l dupa cap pe fiul tau spre camera lui, unde el iti spune fericit "Tati, de data asta nu trebuie sa mai lasi lumina aprinsa. Acum sunt mare. Astazi am implinit 7 ani. Poti s-o stingi.". Te indrepti apoi spre camera roz, plina de jucarii si de lucruri pufoase. Acolo o iei in brate pe mica ta minune si o asezi in pat. Ea riposteaza ca trebuie sa se intoarca la jocul ei, ca micile papusi pregateau nunta si trebuie sa o termine. Cu glasul bland ii spui "Micuta mea, trebuie sa se odihneasca si ele inainte de ziua cea mare. Tu, marea organizatoare, ai nevoie de mult somnic dupa cat ai muncit sa fie o nunta perfecta. Asa ca inchide ochii si maine vei vedea roadele muncii tale.". O gadili apoi pana ea nu mai poate de ras si te roaga dulce sa o lasi. Atunci tu ii inchizi incet pleoapele, o saruti pe fiecare ochisor, pe varful nasului si pe frunte, o invelesti in plapumioara ei cu ursuleti si ii urezi noapte buna. Iesind din camera, vii spre mine, ma iei in brate si imi oferi linistea pe care am cautat-o toata ziua.
Da, stiu, am o imaginatie foarte bogata.. insa iti spun .. cu siguranta ai fi fost un tata perfect de care micul tau supererou si eleganta ta printesa ar fi fost mandri. Foarte mandri.