joi, 28 ianuarie 2010

Prea sus..


taxi-prea sus
Asculta mai multe audio Diverse

Salut, dragul meu >:D<

Ce mai faci? Esti bine? Vreau sa-mi spui cum se vede lumea de acolo. Cum suntem noi? Parem niste furnici mici, mici si tu apesi un buton, dai zoom si te uiti cu ceilalati ingerasi la noi, la greselile noastre si radeti? Fiecare om e ca si un serial de televiziune? Par ridicola de acolo de sus cand iti scriu aceste randuri? Oare tu stii ca iti scriu? Oare esti pe canalul meu acum si vezi cum dau delete pentru ca nu suna bine propozitia si razi de mine? Imi pare rau, nu am adresa ta.. sper ca tu stii blogul meu si poti intra sa citesti caci eu inca nu stiu adresa ta. Dar te voi vizita, iti promit. Vor mai trrece ani, dar te voi vizita. Poate ne vom muta impreuna in acea casa de care vorbeam. Acolo la tine este plaja? Sau de cate ori vrei sa auzi valurile marii cobori pana aici in zbor? Daca asa faci, te rog sa vii si la vara, sa ne intalnim sa stam la o poveste ca pe vremuri.

Ar fii trebuit acum sa iti spun "La multi ani", dar stii ca nu am memoria zilelor de nastere, ai ras de mine vreo doua saptamani cand am sunat pe cineva cu 3 luni inainte doar pentru ca asa credeam ca e ziua sa. Dar am facut progrese, sa stii. Stiu ca e candva saptamana asta. Uite vezi, macar am retinut luna. E iarna si imi amintesc cand te-ai suparat atat de tare ca nu ai vrut sa vii sa ma colinzi :D Dar nu-i nimic, mi-a trecut supararea, desi poate nu am avut niciodata ocazia sa-ti spun asta.

Mi-e dor sa ma tii in brate cand plang, mi-e dor sa-mi stergi lacrimile cu un servetel intr-o oarecare gara. Mi-e dor sa razi de mine mereu, orice zic, orice fac . Mi-e dor sa ma tii noaptea in frig si sa-mi spui apoi ca ai vrut sa arat asa cum ma si port , ca un clown cu nasul rosu. Si iubesc asta, deoarece pentru tine clownii nu erau ceva rau. Mi-e dor pana si de trandafirul ofilit pe care mi l-ai dat cand ma durea spatele si mi-ai zis ca e un batranel pentru o batranica asa ca mine. Eu nu te mai vad acum, dar cateodata cand dorm, tu ma vizitezi. Sa nu crezi ca nu mi-am dat seama ca faci asa cum ai facut intotdeauna, ma trezesc cu tine cand dorm. Atunci imi bateai in geam si-mi zicea "Hai sa mergem in aventura". Acum tu imi arati aventuri si basme minunate. Vreau sa alergi dupa mine cand esti ud pe haine, vreau sa ma tii de mana cand trecem pe pod, vreau sa prindem dimineata pe malul raului, vreau sa te iubesc asa cum niciodata nu am stiut sa o fac.Tu intotdeauna ai gasit ceva amuzant si pozitiv in orice, mi-ai insuflat si mie culoarea asta de fericire in viata, atunci cand iubirea ma deceptiona pentru prima data.

Poate nu stii, dar tu esti primul om care mi-a dat de inteles cat de valoroasa e viata, cat de mult trebuie sa traim clipa... Nu stim cand totul se poate schimba. Sincer, preferam sa nu aflu asta niciodata. Nu de la tine.

Am vrut doar sa iti multumesc pentru tot ceea ce m-ai invatat cand eram inca un mic copil, sa iti spun ca imi e foarte dor de tine si sa iti promit ca ne vom intalni candva, iar atunci, iti promit, voi face alegerea corecta.

Sa ai grija de tine! Si , daca nu exagerez precum un copil intr-o scrisorica catre mos craciun, te rog sa ai grija si de mine. Si daca am un ingeras pazitor intelegator, fa schimb cu el. Spune-i ca ii multumesc pentru toate necazurile din care m-a scos si ca fac o bere [fara alcool] cand vin la voi, dar vreau sa joci tu de acum rolul lui, vreau sa fii tu regizorul filmului meu, sa scoti ceea ce nu e bine in scena iar atunci cand va fii cazul, sa tragi tu cortina dupa marele final ...

miercuri, 27 ianuarie 2010

Viata-i simplu,noi il complicam :D


Natasha Bedingfield - Unwritten
Asculta mai multe audio Muzica

Incep prin ceea ce niste oameni dragi mie imi repeta si isi repeta lor de cate ori lucrurile rele par ca se tin lant "Viata-i simpla si misto!" :D Continui prin prisma altui prieten, care trecut prin multe , maturizat poate mult prea devreme si intr-un mod oarecum violent, inclina spre meditatie filozofica si exclama ca viata asta e atat de simpla si de frumoasa , trebuia doar sa stii sa o vezi asa, pentru ca noi suntem singurii care vedem piedicile si le amplificam pana devin probleme sau adevarate drame existentiale.
Oare nu am dreptate? Desi nu una dintre cele mai optimiste persoane, sunt convinsa ca ceea ce ma invata prietenii mei este perfect corect. Eu, ca si adolescenta a secolului XXI inclin spre "modelul liceencelor din filmele americane, cu probleme tipice , altminteri banale ,exagerate pana la extrem" [by cino], cum ar zice romanu' "faci din tantar armasar". Asta gandind practic si simplut.
Dar, privind asa in ansamblu nu oare uitam sa ne bucuram de clipa, analizandu-i consecintele pana cand ea s-a dus? Nu cumva in loc sa cautam rezolvare la o problema, ne plangem in stanga si-n dreapta pana problema capata proportii uriase?
Ma insel oare cand afirm ca .. in ziua de azi.. majoritatea oamenilor privesc o floare si nu ii vad culoare, nu ii simt mirosul , nu ii observa frumusetea ci se gandesc "Nu o culeg ca se ofileste si numa petale uscate o sa am pe masa , mizerie si bataie de cap". Oare nu privesc ei spre cer si in loc sa dea forme amuzante norilor se gandesc ca poate prin absurd vine ploaia si umbrela cea noua s-a stricat? Oare atunci cand ploua tinerele domnisoare nu sunt prea preocupate de "Mi se incretesteeee paruuuu'" , uitand sa rada, sa fuga, sa danseze in ploaie?

Oamenii vad raul prima data , pentru ca gandesc prea mult. Oamenii nu fac ce simt si nu privesc in simplitatea oricarei actiuni, persoane sau fenomen. Frumusetea sta in simplitate, asemeni cum o intreaga carte de dragoste nu provoaca atata fericire cat un simplu "Te iubesc!", asa cum un "Multumesc!" e mai mult decat un cadou in schimbul altuia si o sala de aplauze reprezinta mai multa fericire si multumire sufleteasca decat o gramada de agenti care se bat pe tine si care-ti ofera te miri ce avantaje.

Oare grijile de azi nu ne lasa sa ne bucuram de viata? Consider asta doar o scuza devenita un veritabil cliseu "Nu am timp sa fiu fericit".

Bon Jovi - It's my life
Asculta mai multe audio Muzica