miercuri, 25 noiembrie 2009

Eu zic sa radem :D

Ce bine e sa razi. Ce bine e sa-i faci pe ceilalti sa rada cu tine. Doamne, e incredibil de bine sa razi , chiar si daca razi de tine.
Rasul asta , oricat de banal ar parea, parca e o senzatie suprema. Sunt sigura ca are puteri magice. Ganditi-va un moment la clipe superbe din viata voastra, ganditi-va ca cei mai buni prieteni sunt aceia cu care razi din orice, ganditi-va ca oricat de grea ar fii o problema , atunci cand razi devine mai usoara..
Citeam undeva ca rasul este senzatia prin care te simti bine in tot corpul, dar o arati intr-un singur loc. Da, e adevaraaaat. De cate ori razi, inima iti devine mai buna, privirea ti se insenineaza, fata ti se lumineaza,viata pare mai roz, clipa devine mai frumoasa.
Mi-era dor sa rad cu pofta, sa rad sa nu ma pot opri, sa rad pana ma doare burta si maxilaru. Mi-era dor. Si am ras in seara asta. Mi-am luat telefonu si mi-am sunat toti prietenii, si rezultatul a fost mai mult decat ma asteptam. Au ras de mine cu lacrimi, de vocea mea de gaina stransa de gat, fana baloana cu heliu, au ras incredibil de mult si eu cu ei. Acum parca ma doare burta si maxilarul, dar e o durere placuta. Si nu in sensu ca as fii masochista, caci nu, nu sunt. Parca am uitat si de durerea de gat si de tusea enervanta care mi-a stricat ultimele doua zile.
Sunt momente in viata cand razi atat de tare incat si sub amenintari nu te poti opri nicicum. Sunt sigura ca ati patit macar o data sa radeti in banca, la ora , cu colegul si sub grele amenintari de "te scot la raspuns" "daca nu te calmezi iesi afara" , tot nu reuseati sa va opriti. Si radeti atat de mult incat incep si profesorii sa rada. Asta daca sunt oameni, daca nu au uitat sa fie fericiti.
Nu uitati, rasul este molipsitor, este cu siguranta mai molipsitor decat gripa porcina, sau decat mai stiu eu ce varicela. Razi tu, rade cel de langa tine, rade si celalalt si in curand rad toti care va aud. Faceti sa rada o familie intreaga, o clasa , un autobuz intreg. Faceti-i sa rada, o sa rada daca voi radeti, o sa uite pentru un moment de grijile cotidiene si o sa se lase prada acestei deprinderi mai mult decat magice , pe care o cunoastem de bebelusi. Ne nastem plangand, si imediat ce deschidem ochii radem, radem pana invatam sa vorbim, radem si dupa aceea. Radem o viata intreaga, daca nu uitam de asta, daca nu ne ingropam pana peste cap in griji, in probleme, in pesimism si in seriozitate.

Vreau sa rad. Vreau sa rad cu voi. vreau sa radeti voi. Radeti, dragii mei, radeti cat mai mult. E fericirea voastra in joc. Rasul va da putere, speranta, caracter de neuitat unor clipe. Rasul e bucurie, iar bucuria e fericire. RADETI! Pentru ca o zi fara o ora de ras, este o zi pierduta, pe care nu o mai primiti inapoi...